Ръководството на Центъра за градска мобилност подаде оставка


Ръководството на Центъра за градска мобилност подаде оставка
Снимка: iStock

6557

Ръководството на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) депозира оставката си пред кмета Йорданка Фандъкова

Тя бе поискана заради скандал за обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена от общинското дружество на фирма, свързана с бившата депутатка Ирена Коцева, предаде БНР.

След телевизионен репортаж оставка подаде и заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

"Не толерирам по никакъв начин обвързаности или съмнения за това. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов постъпи отговорно с депозираната си оставка, защото съмнения винаги ще останат. Въпреки това той допринесе за развитието на инфраструктурата на столицата. Той няма отношение към спорната обществена поръчка, отговорни са от Центъра за градска мобилност (ЦГМ), затова и поисках оставките на ръководството, докато тече проверката", коментира по-рано днес по темата Фандъкова.

Предисторията

Преди дни разследване на Нова телевизия разкри, че съпругът на депутатка Ирена Коцева е спечелил поръчка за направата на 60 спирки в София – дейност в областта на транспорта, където отговорен е и кметът по транспорта. Възложител е Центърът за градска мобилност, а цената за спирките е 236 730 лв. общински пари.

На снимки, изпратени от зрители, се вижда служебната кола на заместник-кмета по транспорта на София Любомир Христов пред къщата на Коцева в Самоков. От Нова тв разбират, че Христов е ходил там многократно през уикендите.

В разследването експерти сметнаха, че реалната обща цена на навесите е почти два пъти по-ниска от сумата, която Столичната община е договорила. Поевтиняването се получава от цените на използваните материали и липсата на изисквани по договор покрития и бои. След като видя свои снимки пред къщата на Коцеви в Самоков, Христов призна, че е ходил многократно там през уикендите със служебен автомобил, но отрече да е било по работа. И се разграничи от Центъра за градска мобилност, който е прекият възложител на спирките.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички