СФС: Тече скрита приватизация на "Български пощи"


СФС: Тече скрита приватизация на "Български пощи"
Снимка: БГНЕС

4518

Начинът на управление на "Български пощи" ЕАД от сегашното ръководство е единствено в интерес на тяхната скрита приватизация. Това твърдят от Синдикалната федерация на съобщенията (СФС) към КНСБ.

Публикуваме пълната позиция на СФС:

Вече трети последователен месец новото(старо) ръководство на „Български пощи” ЕАД не може да  каже как вижда стабилизирането и развитието на системата.

Години наред поставяме и изясняваме необходимостта от реформи в „Български пощи” ЕАД- нова организационно управленска структура, подобряване на технологичния процес и качеството на услугите.Вместо това се предприемат уволнения на изявени специалисти, участвали в подготовката на важни и полезни проекти, които бяха прекратени. Гонят се доказали се години наред мениджъри и се назначават хора без управленски опит и познание на пощенската специфика.

Работещите в „Български пощи” ЕАД продължават да са с мизерни работни заплати и повече от 1/3 от тях са с намалено работно време-3,4,5 часа.А чиновниците в Централното управление достигат 400ч. и всички са с добри заплати и никой не е с намалено работно време.

Години наред работещите са демотивирани и огорчени от безгрижието и безотговорността на своите началници. Не им бяха дадени дори 20 лева за Коледа и Нова година. Решението на съвета на директорите за увеличаване размера на ваучерите за храна поне с 10 лева вече седем месеца не се прави, а хората продължават да се надяват защото са бедни и гладни и питат-докога да чакаме?!     

Пощенци питаме- къде е нашето министерство? И защо без отговор и позиция, каквато подобава на Принципала, останаха две писма, изпратени до министър Ивайло Московски, в които бе изразена тревогата ни. Създава се впечатление за мълчаливо подготвяне на критична ситуация, от която единствено възможния изход за „български пощи” ЕАД е подаряване на печелившите части от дружеството на някой „инвеститор”! За нас това мълчание цели да прикрие подготвяните действия за скрита приватизация.

Същевременно българската общественост, на която сме благодарни, демонстрира внимание и загриженост за съдбата на „Български пощи” ЕАД, като за 30-40 дни над половин милион човека се запознаха в интернет с „отвореното писмо” на СФС-КНСБ до министър Ивайло Московски.

Пощенци не сме сами:обществената чувствителност по темата  „запазване на символа на българската държавност-Пощите”, е ясна и категорична. Ето защо запознаването с отвореното писмо на СФС-КНСБ придобива все повече характер на всенародно допитване-референдум за съдбата на „Български пощи” ЕАД.

Пощенци очакват отговор на два въпроса: какво е финансово-икономическото състояние на „Български пощи” ЕАД? Защо настоящото ръководство умишлено, чрез намаляване на приходите и увеличаване на разходите, тласка дружеството към фалит?

Време е това ръководство да си отиде!

Призоваваме всички основни  синдикални организации и техните членове да имат готовност за ефективни протестни действия и при необходимост да реагират в рамките на закона!

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички