Шефът на "Агромах": Имаме документи за всички наши пари и сметки


Шефът на "Агромах": Имаме документи за всички наши пари и сметки
Снимка: БГНЕС

4702

Заявявам, че от медиите се запознах с криминалното минало на г-н Методи Бачев. Той е задържан за побои и с него ще общувам само чрез съда, защото се опасявам за безопасността си. С тези думи бившият временен председател на СДС и представител на австрийската фирма за изработка на тол системи "Капш" Борис Марков отказа да седне заедно на дебат със съсобственика на „Агромах” Методи Бачев. „Агромах” е разследвана за укриване на 14 млн. лева ДДС. Това е фирмата, за която работеше убитият с камък член на Френския легион Николай Чивиев – при ремонт на отсечка на АМ „Струма”.

За г-н Марков имам толкова много неща, че ако извадя и 10% от тях, ще го вкарам в затвора за 20 години. Много лесно можем да подходим по същия начин и да отговорим на помията с помия, отвърна Бачев пред bTV.

Не съм осъждан, няма заведени дела в момента срещу мен, няма присъда срещу мен. Случвало се е като на всеки нормален човек да изляза и да отида някъде, обясни Бачев. Може би г-н Марков се страхува какво е надробил – за да не бъда голословен, негови съпартийци от Бургас са готови да покажат документи, каза съсобственикът на „Агромах”. По думите на Бачев Борис Марков е крал държавни и партийни пари по времето, когато брат му е бил заместник-кмет на Бургас.

На въпрос имало ли е плащане към „Агромах”, направено така, че да се спасят близо 4 млн. лева да не влязат във Фонда за гарантиране на влоговете, Бачев отговори, че не знае какво е „буферна фирма”. Това е законна цесия, не сме заобиколили закона. Прокуратурата не ни разследва за това, а за неплатени 14 млн. лева в минали данъчни периоди, подчерта Бачев, който извади удостоверение за платени данъци. Имаме активи на стойност над 250 млн. лева, изпълняваме обекти за половин милиард лева. Имаме документи за всичките си пари – в брой или в банки, каза Бачев.

Има атака срещу нас, не знаем кой я води, но му прощаваме, защото сме възпитани хора, каза за финал Бачев.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички