Служителите на „Български пощи“ плашат с протестни действия


Служителите на „Български пощи“ плашат с протестни действия
Снимка: БГНЕС

1207

Макар вчера транспортният министър Ивайло Московски да обяви, че „Български пощи“ няма да се приватизира, това не успокои настроенията в бранша. От синдиката КНСБ дори заплашиха с ефективни протестни действия в писмо, изпратено до медиите.

„От петнадесети декември 2014г. до сега, СФС-КНСБ бие тревога за случващото се в „Български пощи” ЕАД и задава въпросите: Предрешена ли е съдбата на държавния пощенски оператор? Ще бъде ли поставено в състояние на фалит дружеството, за да може заинтересовани олигархични кръгове да изиграят ролята на „стратегически инвеститори-спасители”?

Ръководството на СФС-КНСБ до сега показа предпочитание към конструктивния диалог и обсъждане на необходимите неотложни мерки за оздравяване на ръководството на Пощите и тяхното финансовото състояние.

Министър Ивайло Московски през последния месец и половина не предприе необходимите мерки, първата от които е освобождаване на провалилото се ръководство на „Български пощи” ЕАД. Затова, ще настояваме в срок не по-късно от 10 дни за среща с ресорния вицепремиер г-н Томислав Дончев. Имаме готовност ако Изпълнителната власт не е в състояние да помогне, да търсим помоща на Народното събрание - парламентарна комисия, парламентарен контрол, законови промени и пр. Търпението ни се изчерпва и сме готови за ефективни протестни действия!“, казва се в писмото, подписано от Георги Бочев, председател на СФС-КНСБ.

Приватизацията на "Български пощи" не е заложена в програмата на правителството, още повече, че дружеството е в забранителния списък, категоричен бе вчера Ивайло Московски. Той коментира, че заедно с вицепремиера Томислав Дончев са насочили своите усилия към това "Български пощи" да стане бенефициент по европейските програми.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички