Спиди подкрепя и разчита на гражданския контрол над поведението на шофьорите-куриери на пътя


Спиди подкрепя и разчита на гражданския контрол над поведението на шофьорите-куриери на пътя
Снимка:

7416

Компанията е първата, която си партнира с мобилното приложение „Гражданите”, изобличаващо шофьори-нарушители.

Спиди АД е първата българска компания, която официално подкрепя и разчита на помощта на гражданското общество, за да контролира по-ефикасно дали шофьорите на служебните й автомобили спазват правилника за движение по пътищата. Това стана възможно благодарение на партньорството на компанията с популярното мобилно приложение „Гражданите” (http://www.grajdanite.bg), което позволява на всеки гражданин да снима и публикува в мрежата шофьори в нарушение на Закона за движение по пътищата. По този начин всички снимани от граждани автомобили на Спиди, чиито водачи са нарушили правилата, се преглеждат в реално време от ръководството на компанията. В специално разработен портал (http://business.grajdanite.bg) мениджмънтът на Спиди ще има възможност да предприеме съответните мерки съгласно българското законодателство и правилника за вътрешния ред на компанията, както и да се извини от името на своите служители за нарушението. Независимо от това, че отговорността за спазване правилата за движение по пътищата е лична на самия водач, в Спиди отдавна са предприети и се изпълняват редица мерки, свързани с допълнителен инструктаж на всеки служител, регулярни опреснителни курсове, постоянен контрол и фокус върху важността и задължението на всеки гражданин да спазва обществения ред. Присъединяването на компанията към проекта „Гражданите“ е естествено продължение на политиката на Спиди АД да бъде социално-отговорна компания в полза както на бизнеса, така и на гражданите и обществото.

„Социалната отговорност на Спиди е насочена не само към спонсорства и дарения за различни каузи, но и към подкрепата за решения, които подобряват средата ни за живот – екологични, научни, граждански. Подобряването на културата на пътя е един от големите проблеми на съвременното българско общество. Като компания, чиято дейност е тясно свързана с този въпрос, в Спиди не можем да си затваряме очите, включително и за провинения на наши служители. Гражданската ни позиция е да работим за подобряването на тази ситуация и затова ценим високо възможностите, които ни предоставя партньорството с мобилното приложение „Гражданите” – казва Данаил Данаилов, член на Борда на директорите на Спиди АД.

Присъединяването към проекта „Гражданите” е не просто поредната стъпка в посока утвърждаване на корпоративните принципи на Спиди в сферата на социалната отговорност. По този начин от компанията помагат и за развитието на уникалния по рода си български startup проект, дело на мислещите иновативно Христо Борисов, Иван Митов, Стоян Митов и Тодор Лилков.

Техният продукт е плод на все по-голямата нужда от инструменти и платформи, която да позволява изява на гражданска позиция. Създателите на приложението вярват, че от развитието на иновациите и на все по-активното гражданско общество се получава добра симбиоза, която ще донесе положителна промяна. Целта им е да покажат, че е възможен конструктивен и положителен диалог между участниците в движението. Затова и подхождат към желанието за промяна по модерен, ефективен и позитивен начин, дори с чувство за хумор.

„Искаме да ангажираме всички участници на пътя – граждани, общини, Пътна полиция, застрахователи и фирми с техните служебни автомобили. Целта ни е една такава добра идея да няма само кампанийна съдба, а да се превърне в устойчив бизнес модел, от който полза ще имат както отделните граждани, така и институциите и компаниите, и най-вече цялото гражданско общество. В момента спокойно можем да твърдим, че с включването на Спиди като първата компания, която използва приложението, в България се ражда един нов бизнес модел от полза за обществото”, категорични са създателите на „Гражданите”.

Те вярват, че и други компании ще вземат пример от Спиди и ще инвестират в подобряване културата на своите шофьори като се абонират за услугата. Това ще им позволи да следят поведението на водачите на фирмените автомобили и да предприемат своевременни мерки както за подобряване на корпоративния имидж, така и за общата култура на пътя.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички