Столична община отново обмисля въвеждане на нощен градски транспорт


Столична община отново обмисля въвеждане на нощен градски транспорт
Снимка: БГНЕС

2935

Столичната община проучва възможностите за въвеждането на нощен градски транспорт в София. Това каза заместник-кметът по транспорт на София Евгени Крусев по повод започналата подписка на граждани с искане за нощни автобуси, предаде "Фокус".

Крусев посочи, че общината провежда социологическо проучване, за да стане ясно каква сума са склонни да заплатят гражданите за услугата и какъв би бил интересът към нея.

„Когато говорим за финансиране на нощен транспорт, трябва да се определи цената за превозния документ. Тъй като навсякъде по света практиките, които се посочват за цени, са по-високи от тези на дневния транспорт. Именно за това искаме да видим каква цена биха били склонни да плащат хората, за да може съответно да се направят и разчети, тъй като субсидиране на нощен транспорт към момента не е заложено в бюджета на Общината. Иначе искаме това да се случи. Въпросът е да видим на каква цена и как би могло да се постигне“, обясни Евгени Крусев.

Той припомни, че и преди са правени опити за въвеждането на подобна услуга в столицата, но и двата опита са били неуспешни. По думите му друг важен елемент, за да стане факт нощният транспорт, е гарантирането на сигурността в превозните средства в малките часове на денонощието.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички