Третата линия на метрото ще спестява 90 хил. тона вредни емисии


Третата линия на метрото ще спестява 90 хил. тона вредни емисии
Снимка: БГНЕС

2239

Ролята на жените в бизнеса, обществения живот и политиката нараства през последните годините. В ситуация, в която има демографска криза вие сте пример за всички младите жени, които искат да имат успешна професионална кариера и в същото време да отгледат своите деца. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на среща с Дамския клуб, съобщиха от пресцентъра на Столична община. "Столичната община продължава да инвестира в израждането на детски градини. Построихме над 90 нови сгради, а до края на годината предстои да отворят врати 3 детски градини", каза още Фандъкова.

"Най-голямото предизвикателство за нас е опазването на чистотата на въздуха. Отговорните жени са тези, които могат да помогнат за намиране на по-широка обществена подкрепа за въвеждане на конкретни мерки, голяма част, от които са непопулярни. Основните замърсители са автомобилният трафик и битовото отопление", посочи столичният кмет и припомни, че още през 2011 година Общината е разработила програма за подобряване чистотата на въздуха.

"С изграждането на третата линия на метрото ще спестяваме 90 хиляди тона вредни емисии", посочи още Фанъдкова. "Възложихме на БАН да изработи Система за ранно предизвестяване за замърсяване на въздуха с фини прахови частици и от днес данните ще се публикуват на сайта на Столичната община. Поискахме завишен контрол над автомобилите и закупуваме газ-анализатори, които ще предоставим на „Пътна полиция“ към СДВР. Водим разговори с Министерството на околната среда и водите за разработване на стандарт за качеството на горивата и с Министерството на социалните дейности за предоставяне на ваучери за отопление с екологични горива. Имаме разработен проект за осигуряване на печки с екопелети", обясни още Фандъкова.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички