Търсят с конкурс най-добрия млад шофьор в България


Търсят с конкурс най-добрия млад шофьор в България
Снимка: БГНЕС

3266

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) обяви началото на конкурс, който цели да намери най-добрият млад шофьор в България, съобщиха от организацията днес. В него могат да участват всички водачи на възраст между 18 и 26 години, които имат до 5 години стаж зад волана и не са били глобявани.

Първият кръг на състезанието ще се проведе от 5 февруари до 27 април. В този период всеки участник трябва да реши тест в уебсайта на събитието. С него организаторите ще проверят теоретичната подготовка на участниците.

Въпросите са свързани основно с познаването на правилата за поведение на пътя.

Вторият кръг на състезанието ще се проведе на 12 май 2018 г. на писта Дракон, Калояново. Там ще бъдат изпитани всички умения на участниците, които трябва да имат в ежедневието си – заобикаляне на препятствия, паркиране, овладяване на автомобила върху мокра или заледена настилка, смяна на гума, проверка на техническото състояние на автомобила, оказване на първа помощ на пострадали при ПТП и други.

Събитието на 12 май е отворено за гости, като за посетителите са предвидени множество атракции, сред които дрифт шоу, демонстрации от професионални рали състезатели, игри с награди, възможности да проверят шофьорските си умения и да тестват едни от най-добрите автомобили за годината.

По данни на Пътна полиция в момента в България има близо 220 000 шофьори в тази възрастова група. "За съжаление статистиката показва, че някой от тях участва във всеки трети инцидент на пътя. Именно затова стартираме кампания, насочена изцяло към тях. За да им покажем добрите примери и насърчим онези от тях, които познават и спазват Закона за движение по пътищата", коментират от СБА.

Най-добрият млад шофьор на България ще получи като награда възможността да кара една година новото "Рено Каптюр", предоставено от представителството на марката в България. За справилите се най-добре ще има още много награди.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички