Търсят строител за 4 метростанции в "Овча купел"


Търсят строител за 4 метростанции в "Овча купел"
Снимка: БГНЕС

3832

До края на този месец ще се обяви обществена поръчка за изграждане на 4-те метростанции в столичния кв. „Овча купел“. Там се предвижда да има 4-километрово трасе на подземната железница.

Документацията е внесена в Столичния общински съвет и се разглежда от специална комисия, която решава за тръжните процедури над 500 000 лв., обясни пред „Труд“ изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев.

Седемте спирки на третия метролъч, по които се работи в момента са разположени по линията от театър „Зад канала“ през „Орлов мост“, Попа, НДК, ул. „Георги Софийски“, бул. „България“ до кв. „Красно село“. Проектите за тях са готови и се започва с изграждане на външните конструкции. Работи се по т.нар. топ даун (милански) метод - първо се правят стените и покривните плочи и след като те са готови, строителите слизат под земята.

В момента конструкциите са около 20% завършени. Очаква се от есента в някои райони работата по тях да е приключила и движението да започне да се пуска поетапно.

Във връзка със строежа на метрото от днес се забранява движението по ул. „Св. Георги Софийски“ в частта между бул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Константин Иречек“. Между последните две трасета има новоизградена двулентова връзка, която ще е алтернативният маршрут до 2018 г.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички