Удължават валидността на удостоверенията на таксиджиите


Удължават валидността на удостоверенията на таксиджиите
Снимка: БГНЕС

6800

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за автомобилните превози, удължаващи с 5 г. срока на валидност на удостоверенията за водачите на таксита.

„За“ закона на първо четене гласуваха 117 народни представители, „против“ - 0 и „въздържали се“ - 1, с което той бе приет. С промените в настоящи закон се отстранява допусната техническа грешка от предишни изменения и се определят условията и редът за продължаване срока на валидност на удостоверенията за водач на лек таксиметров автомобил за нов срок от 5 години, предаде "Фокус".

Предлаганата промяна цели облекчаване на условията за извършване на таксиметрови превози, като удължаването на срока на валидност на удостоверението ще се извършва без полагане на изпит, при условие, че е подадено заявление за преиздаване в 14-дневен срок преди изтичането на валидността на удостоверението за водач на лек таксиметров автомобил.

В рамките на дебата заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски заяви, че през Закона за местни данъци и такси са били предложени и приети тези промени, които сега се опитват да се променят. „Две години след поставянето на тези срокове, две години след действието на закона, стигаме до факта, че едно по едно ще трябва да отменяме приетите разпоредби. Първото нещо, което се предлага да се отмени, това е полагането на изпит. Още тогава нашата парламентарна група заявихме, че този закон ще създаде проблем“, заяви Свиленски.

Той поиска промените в Закона за автомобилните превози да се гласува на първо и второ четене, но предложението му не бе прието. Станислав Иванов от ГЕРБ предложи срокът между двете четения на законопроекта да бъде съкратен на 3 дни, което бе прието от депутатите.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички