Увеличават стационарните радари по пътищата


Увеличават стационарните радари по пътищата
Снимка: БГНЕС

2145

"Пътна полиция" ще закупи нови 20 стационарни радари за скорост, които ще бъдат монтирани по шосетата в страната. Така техният брой ще нарасне почти двойно – до 43. В момента действащите радари са 23 и техните места постоянно се сменят. С новите бройки ще бъдат обхванати всички основни артерии в България. Това става ясно от последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, пише "Монитор".

В точка трета от провелата се в понеделник среща е обсъдено закупуването на 20 броя стационарни камери за контрол на скоростните режими. Цената на едното устройство ще е 120 хил. лева. Общата ориентировъчна стойност на обществената поръчка ще е в размер на 2,4 млн. лева.

Освен това е гласувано и вземането на 28 преносими камери, всяка от която ще струва по 65 хил. лева. Общата цена за тях ще е 1,820 млн. лева. "Пътна полиция" ще се оборудва и с газхроматографи, чиято обща стойност ще е 1 236 млн. лева. С тях ще се измерва количеството изгорели газове, които изхвърлят автомобилите.

Нови технически попълнения в редиците на КАТ ще има и с т.нар."стационарни дрегери" или "доказателствени анализатори". Те ще показват много по-точно употребеното количество алкохол или наркотици от водачите. Освен това данните от уредите ще важат и пред съда.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички