В Бургас вече има обособени пътни ленти за градския транспорт


В Бургас вече има обособени пътни ленти за градския транспорт
Снимка: БГНЕС

1826

В Бургас вече действа въведеното ново транспортно-комуникационно решение в участъка на ул. „Сан Стефано”, между кръстовищата с ул. „Стефан Стамболов” и ул. „Христо Ботев”, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Там са обособени четири ленти за придвижване на автомобили и три ленти за автобуси и тролейбуси. По трасето вече преминават автобусни линии с № 1, 2 и 211 и тролейбусна линия № Т2. Централна автобусна спирка е ключова за нововъвеждащата се Бърза автобусна линия на града. Тя е ситуирана на бул. „Сан Стефано”, северно от пешеходната улица „Александровска”. В близост се намира Бургаският свободен университет и бъдещият Единен център за управление на обществения транспорт.

Още с изграждането си Централната автобусна спирка се превърна в забележителен и разпознаваем елемент от градската среда. Архитектурният и дизайн се вписа много елегантно в околното пространство. Леката метална конструкция, изцяло покрита със слънцезащитно закалено стъкло, подчертава силуета на съоръжението. В него са вложени над 166 тона бетон, близо 6 тона армировъчна стомана, над 37 тона метал и близо 13 тона триплексово стъкло.

При церемонията за откриване на обекта бе уточнено, че благодарение на новото транспортно решение в рамките на схемата на градския транспорт на Бургас, се осигурява безконфликтно преминаване на автобусите и точно спазване на разписанието.
Централна автобусна спирка е изградена по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 - 2013г.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички