Все още без разрешение за протеста на българските превозвачи в Брюксел


Все още без разрешение за протеста на българските превозвачи в Брюксел
Снимка: БГНЕС

4335

Отиваме на протест пред Европейския парламент, за да обясним на евродепутатите какво ще гласуват по темата пакет "Мобилност". Това заяви изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров.

Засега (към 3 януари) няма разрешение за протеста в Брюксел, който трябва да се случи на 10 януари (тогава ще има заседание на транспортната комисия на Европейския парламент), но Димитров обяви, че според юристите на камарата нямало начин да няма протест, единствено администрацията на белгийската столица можело да каже по-различни параметри от тези, които си представят превозвачите ни. Идеята им е 150 камиона да отидат пред Европейския парламент.

В камиона си имам хладилник, имам си сателитна чиния, няма защо да ходя в хотел – това каза шофьор, представен под името "Димитър" пред Нова телевизия. По думите му, за да отиде на хотел, трябвало да знае език, камионът му през това време можел да бъде откраднат от "неохраняем паркинг".

Ако все пак пакет "Мобилност" бъде приет в очертаващия се вид, Димитров предупреди, че българските превозвачи ще почнат да се пререгистрират в други държави, защото към трети страни т.е. извън ЕС изискванията нямало да бъдат толкова строги. В България щяла да остане „по-незначителна част” от бизнеса, която обслужвала само вътрешния ни пазар.

Дотук Европейският съвет предлага на всеки четири седмици шофьорите да се прибират в страните, където са регистрирани фирмите. Отпадна изискването и превозните средства да се прибират.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички