Вътрешният министър върна проверката за летище София


Вътрешният министър върна проверката за летище София
Снимка: БГНЕС

2508

Дадоха ми документите, при мен са. Първата част я приемам, но втората част видях дисбаланси в някои от наказанията. Това каза вътрешният министър Валентин Радев за случая от март, когато пътници от полет от Париж бяха пропуснати да преминат в България непроверени на Летище „София“, предаде БГНЕС.

„Дисциплинарна проверка се прави от ръководството на ГД „Гранична полиция“, те са го направили и предлагат нещо, след това аз го давам на дирекция „Човешки ресурси“, които проверяват това нещо. И двете ги събрахме, всичките заедно и видях, че има разминаване и тъй като има разминаване, веднага се прави арбитраж. И аз им го върнах да проверят и да ми кажа защо има такива дисбаланси в големите началници, защо едните ще ги уволняваме или ще ги наказваме много леко, пък другите много тежко. Това правят в момента. Срокът мисля, че е до края на месеца“, каза Валентин Радев. Според когото забавяне на проверка няма.

„Върната е проверката. Чакам само това уточнение и ще чуете всички наказания. Те са 4 и 4, около 8 човека всички, които са от тези 13. Някои от тях не са присъствали там, затова излизат извън обсега на това производство“, посочи той.

БГНЕС припомня, че на 20 март 42-ма пътници от полет от Франция бяха пропуснати да влязат в страната през ГКПП Аерогара София без да бъдат проверени. На 24 март проверката вече беше назначена, започна и дисциплинарно производство спрямо общо 13 служители, включително и ръководителите на смяна на ГКПП-Аерогара София и на РДГП-Аерогари. Те бяха отстранени от работа, и на тяхно място подготвени екипи от Бургас и Варна. Същия ден бе съобщено и че е разпоредена и проверка от Дирекция „Вътрешна сигурност“ за изясняване на случая в пълния му обем, както и дали има данни за умишлено поведение, каквато информация и към онзи момента нямаше.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички