Възстановяват част от движението на влакове по линията София - Копривщица - Карлово


Възстановяват част от движението на влакове по линията София - Копривщица - Карлово
Снимка: БГНЕС

2264

Поради предварителното възстановяване на някои от ремонтираните локомотиви, движението на осем пътнически влака в участък София – Копривщица – Карлово ще бъде възстановено от днес - три седмици преди първоначално определения срок до 15-и септември. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Поради системен недостиг на локомотиви бяха направени промени в движението на някои пътнически влакове, като в посочения участък транспортното обслужване за клиентите на националния железопътен превозвач се извършва с автобуси. Оптималното използване на наличните локомотиви налага ангажирането на алтернативен транспорт само за два пътнически влака, движещи се в посочения участък. Превозът с автобус на пътниците по целия маршрут на влаковете ще продължи до 15-и септември само за два от отсечките - Златарица - Карлово и Карлово - София.

“БДЖ – Пътнически превози” ЕООД се ангажира със спешни ремонти на локомотивния си парк, гарантиращи безпроблемното спазване на разписанията след 15-и септември 2016 г. За целта транспортното дружество извършва срочния ремонт на необходимите локомотиви в рамките на следващите седмици.

Подробна информация за въведените промени пътниците могат да получат от гишетата „Информация” и билетните каси в най-близката гара, както и на националния информационен телефон 0700 10 200 или на официалната интернет страница www.bdz.bg.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички