Възстановяват самолетната линия София - Киев


Възстановяват самолетната линия София - Киев
Снимка: Thinkstock

3595

Редовната въздушна линия между София и Киев ще бъде възобновена. Това бе обявено на срещата между заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев и министъра на инфраструктурата на Украйна Андрей Пивоварский, който е на посещение в София, съобщават от транспортното министерство.

До месец украинската авиокомпания Wind Rose ще започне изпълнението на редовни полети от Киев до Летище София, като се предприемат всички необходими действия и за възобновяването на редовната линия, е заявил министър Андрей Пивоварский.

Заместник-министър Гинев е посочил, че Летище София има готовност за оказване на съдействие при развитието на тази линия.

На срещата българската страна е повдигнала въпроса и за ефективността на функционирането на фериботната връзка "Варна-Иличовск". Непризнаването от страна на украинските пристанищни власти на свидетелствата, издадени от българските компетентни власти за фериботите "Героите на Одеса" и "Героите на Севастопол" в съответствие с Международната конвенция за безопасност на човешкия живот на море, е предпоставка за неефективно използване на фериботите. Като проблем е посочено изискването на борда на ферибота да пътуват не повече от 12 лица /екипаж на кораба/. Това затруднява превоза на тежкотоварни автомобили по линията, които пътуват обичайно с по двама шофьори. От украинска страна са декларирали готовност още през следващата седмица да направят нужните уточнения за броя на придружаващия експлоатационен персонал, така че да не се затруднява превозът на камиони.

Българската страна има готовност за среща на експерти за обсъждане на проекта на нова междуправителствена спогодба за организиране на пряка железопътна фериботна линия между Украйна и България, е информирал още Антон Гинев.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички