WizzAir пуска директна линия София-Женева


WizzAir пуска директна линия София-Женева
Снимка:

4924

Авиокомпанията за нискотарифни полети WizzAir ще зарадва българските пътници с линии до няколко нови дестинации. За първи път клиентите ѝ у нас ще могат да летят директно от България до Швейцария (линия София-Женева). Превозвачът пуска директни линии и до Германия – София-Кьолн и София-Мюнхен (летище „Меминген“), както и до Италия – до Бари и Неапол. Това обяви днес финансовият директор на WizzAir Гергю Арбан на пресконференция в българската столица.

Полетите по новите маршрути ще започнат да се изпълняват от средата на септември. Билетите обаче са в продажба още от днес. Цените в едната посока са от 49,99 лв. Планира се и увеличение на честотата на полетите по някои настоящи линии – до лондонското летище „Лутън“ (които вече ще се изпълняват два пъти на ден), до Болоня, Ларнака (Кипър), Дубай, Малта. От WizzAir смятат, че това не само ще улесни българските пътници, а и ще привлече повече туристи в страната ни.

Само през изминалата година авиокомпанията е превозила над 1 милион пътници от България. През 2015 г. пък ще разположи още един самолет A 320 у нас. Така капацитетът на пътниците за календарната година ще достигне 1,28 милиона, а разположените у нас самолети стават 5.

„Гордеем се, че трафикът на пътниците на WizzAir расте стабилно всяка година, включително и на пътниците от България“, заяви Арбан.

Само през 2014 г. WizzAir е превозила 15,8 млн. пътници в световен мащаб. Компанията има 18 оперативни бази в страни в Централна и Източна Европа, тази година ще бъдат отворени още две. Разполага с флот от 53 самолета Airbus 320 и превозва клиенти по 360 нискотарифни линии през 37 държави.

В България WizzAir оперира и на трите летища – София, Варна, Бургас, и има мрежа от 22 линии.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички