Зам.-транспортният министър ще съди депутат от БСП


Зам.-транспортният министър ще съди депутат от БСП
Снимка: БГНЕС

2426

Претоплена гозба. Направиха ми много сериозни проверки преди пет месеца. Заведох дело срещу господина, който тогава писа за мен. Сега завеждам дело срещу още двама души, включително депутата от БСП Георги Свиленски. Парите, които ще спечеля от делата, ще ги даря за пострадали от катастрофи. Така зам.-транспортният министър Ангел Попов коментира наново повдигнатите му публично обвинения, че е събирал пари от превозвачи, за да им уреди разрешителни за превоз на товари. Припомняме, че вчера (18 октомври) БСП пак заговори по темата, като Георги Свиленски каза, че Попов е изнудвал за въпросните разрешителни като председател на браншова организация.

Въпросът беше повдигнат за пръв път публично преди 5 месеца от Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи и изпълнителния директор на Съюза на международните превозвачи (СМП) Йордан Арабаджиев.

Попов се защити пред Нова телевизия, обяснявайки, че става въпрос за многократни разрешителни за транспорт, които дават позволение на един превозвач да преминава от една граница през друга. Тази методология, която се налага у нас за издаването на разрешителните, я приемат още 59 държави, след като България я представи на транспортен форум в Москва, по думите на зам.-транспортния министър. Той отказа да каже кой първоначално е подал сигнал срещу него заради тези разрешителни и коментира, че можел да изкара 100 души да кажат за въпросния човек, че давал пари на някого си. На въпрос как може да ги изкара тези 100 души и с какво ще ги мотивира, Попов не даде повече подробности.

На въпрос защо тогава сега има атака, ако няма истина в твърдението, Попов отговори, че това става, защото има много засегнати интереси и лица. През месец юли-август са проверени 20 118 и са приложени 420 принудителни административни мерки, като са отнети 81 лицензи заради недоказване на финансова стабилност, изброи Попов, който не уточни колко пари са влезли в държавната хазна от тази дейност, а само каза "огромна сума".

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички