Започва акция "Зима" в цялата страна


Започва акция "Зима" в цялата страна
Снимка: БГНЕС

2368

От 1 ноември в цялата страна започва акция „Зима“. От СДВР са категорични, че тази година няма да има толеранс за неизправни МПС-та, предаде БНТ.

Главен инспектор Росен Рапчев обясни, че акцията ще бъде проведена на три етапа - първият за безопасност на пътни превозни средства като велосипеди, такива с животинска тяга, както и мерки за безопасност на водачите.

Вторият етап ще е за пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци.

След 15 ноември от Пътна полиция ще глобяват с 50 лв. водачите, чиито гуми на превозни средства са под 4 мм. Толкова е и стойността на глобата за неизправни фарове и габарити. За неизправни спирачни системи обаче санкциите могат да достигнат до 500 лв.

От полицията съобщиха още, че тази година са заделени 60 млн. лв. за зимно почистване, а фирмите все още набавят нужните инертни материали.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ планират до края на ноември да спрат основните ремонти по магистралите. Проблем на този етап има на АМ „Хемус“ с едната тръба на тунел „Витиня“ и има вероятност ремонтът да продължи и през настоящия месец.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички