Започва ремонтът на бул. "Дондуков" в столицата


Започва ремонтът на бул. "Дондуков" в столицата
Снимка:

1758

От днес, 6 април, започва ремонтът на бул. "Княз Александър Дондуков" в София.

Първо ще бъде ремонтирана отсечката между ул. "Кракра" и моста "Чавдар", където ще се сменя ВиК мрежата. До средата на април е забранено влизането на превозни средства по южното платно и една лента от северното платно в участъка от улица "Тракия" до моста "Чавдар". Временно се закриват и местата за почасово платено паркиране в района, информира в. "Монитор".

Реално големият ремонт тръгва от 1 юни. Той ще се прави на четири етапа и ще започне от ул. „Кракра” до бул. „Васил Левски” с изваждането на трамвайните релси, като автомобилите ще продължат да се движат. Това обаче означава, че мотрисите с номера 20, 22 и 23 ще имат нов маршрут. Те няма да се движат от Младежкия театър до бул. „Васил Левски”.

Следващият етап от мащабния ремонт ще е между бул. „Васил Левски” и ул. „Раковски”, а последните ремонтни дейности ще са до Министерския съвет. Ще се подмени трамвайната контактна мрежа, както и релсовият път по ул. ”Кракра”. Ще се поставят и гумени заглушители на релсите, за да се намали шумът. Освен това с парите ще се направят трамвайни перони, за да може пътниците да са в безопасност, докато чакат мотрисите. Изпочупените плочки пък ще се сменят с унипаваж. Ще се подмени и инженерната инфраструктура. Ще се изгради и двупосочната велоалея от страната на Операта, а от другата пък ще бъдат запазени паркоместата.

До края на април столичани ще трябва да решат и каква ще е настилката по булеварда. Вариантът за еднопосочно движение обаче се замразява. Целият ремонт трябва да приключи през септември.

Плановете на общината са следващият етап от обновяването на "Дондуков" да продължи към Министерския съвет и Ларгото.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички