Засилват се противоречията между автобусните и товарните превозвачи


Засилват се противоречията между автобусните и товарните превозвачи
Снимка: БГНЕС

2516

Става дума за това, че някой иска много пари и контрол върху един бранш. Автобусният транспорт и товарният транспорт обаче не могат да бъдат обединени в един закон, тъй като проблемите им са различни. Това заяви собственикът на "Юнион Ивкони" и изпълнителен директор на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ) по време на пресконференция в БТА.

Афшира се тезата от хора, които не са законотворци, че законодателството за бранша не работи и се прави нов закон, включиха се негови колеги в темата.

Според члена на контролния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова продължават да се тиражират неверни неща относно Законопроекта за автомобилната камара. Тя беше категорична, че не е вярно това, което твърдят товарни превозвачи – че в новата камара всеки превозвач щял да е с 1 глас. Има квоти на база това колко превозни средства притежава дадена компания, стана ясно от думите на Милтенова, предаде Actualno.com.

През почивните дни членове на Съюза на международните превозвачи се заканиха, че ще изкарат на 4 юли 3000 камиона в подкрепа на изтегления през миналата седмица от парламента Законопроект за Браншова автомобилна камара. Законопроектът беше изтеглен след протест на автобусните превозвачи и тяхна среща с премиера Бойко Борисов. Причината за недоволството – страховете, че новата камара, която ще се управлява от част от превозвачите, ще се издава на практика лицензите на всички превозвачи. Как може конкуренцията да ти издава лиценза, попитаха автобусните превозвачи.

Засега като имена, подкрепящи законопроекта, изпъкват собственикът на "Карат С" Миролюб Столарски, който е член на УС на Асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт, собственикът на ПИМК Илиян Филипов, както и изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

С оглед готвения нов протест, Константинов увери, че автобусните превозвачи нямат проблеми с никой от колегите си, докато каза: "Ще ми е интересно да видя кои фирми ще излязат на протест на 4 юли и с колко превозни средства". Константинов даде като пример за "липсата на търкания" как всички български превозвачи протестирали срещу пакет "Мобилност" и покани колегите си на разговори, като изрично обяви, че не желае той да става някакъв вид водач на бранша.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички