Завършването на метрото до "Хладилника" - топ приоритет за София


Завършването на метрото до "Хладилника" - топ приоритет за София
Снимка: БГНЕС

2972

Бюджет 2016 ще осигури финансовата стабилност на София - последователно и устойчиво развитие на града през следващата година. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова пред националното радио.

Според нея проектът за бюджет дава възможност, без да се увеличават местните данъци и основни такси за софиянци, да се реализират стратегическите проекти и да се започне реализация на нови.

"Най-важният и голям проект за града е завършването на линията на метрото до квартал "Хладилника" и началото на изграждането на трети метродиаметър", каза още Фандъкова.

"Имаме възможност и съм възложила за следващата година да започнат и процедурите за избор на изпълнител за още четири нови метростанции в квартал "Овча купел" до Горна баня. Продължаваме изпълнението на програмата за ремонт и разширение на базовата пътна инфраструктура, основно по периферната част на София, реализация на политиките в сферата на околната среда и екологията", допълни тя. 

По думите ѝ се увеличават средствата за миене на улици, продължава и строителството на детски градини.

"Имаме повече средства за образование през 2016 година и продължение на работата ни в сферата на разкриване на културно-историческото наследство в града. Една от най-важните ни задачи, това е темата сигурност, още по-добра координация с органите на реда, увеличаване на общинската полиция. Общо 3,5 милиона сме предвидили за разширяване на системата за видеонаблюдение", заяви още кметът.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички