Ангелкова готви продажбата на 20 дка плаж, твърди Симеонов


Ангелкова готви продажбата на 20 дка плаж, твърди Симеонов
Снимка: БГНЕС

3813

Министърът на туризма Николина Ангелкова вероятно готви продажбата на държавни парцели. Това твърди вицепремиерът Валери Симеонов в профилите си в социалните мрежи.

Само преди часове Ангелкова оспори твърденията на Симеонов, че пет от най-популярните заведения в Слънчев бряг са незаконни и трябва да бъдат премахнати. По думите ѝ пред Нова телевизия нередности при дискотеките няма.

Сега обаче Симеонов излезе с неофициална информация срещу министъра. Според данните, изнесени от него, тя е поискала писмено от регионалното министерство 20 дка плаж - изключителна държавна собственост - да бъдат прекатегоризирани като частна държавна собственост.

"Така обикновено се подготвя продажбата на държавни парцели", твърди Симеонов.

По думите му става дума за пясъчни терени около хотели на председателката на Съюза на собствениците в Слънчев бляг Елена Иванова и за асфалтирания път до хотел "Оазис" на плажа в курорта. Това е скандалният хотел, построен почти в морето, който нашумя неотдавна.

Симеонов припомня, че през миналата година след негови сигнали незаконни обекти, свързани с Иванова, са били премахнати, а самата тя е била сред защитничките на шумните заведения в Слънчев бряг по време на акциите срещу силната музика, водени отново лично от него.

Ето и пълният отговор на вицепремиера Симеонов:

По достоверна информация, Министърът на туризма е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде прекатегоризирана като частна. Така обикновено се подготвя продажбата на държавни парцели.

Става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова - шефка на “Съюза на собствениците на Слънчев бряг”, както и за асфалтирания път и паркинг до скандалния хотел „Оазис“ на самия бряг на морето.

Миналата година подадох сигнал за незаконните обекти пред хотелите на Иванова „Амфора“ и „Империал“, съсипали десетки декари златен пясъчен плаж: паркинги, спортни площадки, детски площадки, незаконни заведения, пътища, огради, и други, които госпожата беше присвоила с пасивното съдействие на държавните и общински органи.

В резултат от сигнала, обектите бяха премахнати, но апетитите останаха.

Елена Иванова беше яростен поддръжник през 2017 г. на шумните заведения в курорта и публикуваше несъгласувани с организацията си позиции в тяхна защита. Явно лоялността й предстои да бъде осребрена.

Когато в Министерски съвет бъде внесено това решение, ще протестирам и ще гласувам против! Защото, както е тръгнало, ще останем без плажове – х-л „Оазис“, х-л „Дюн“, „Какао бийч“, Бургас – северен плаж, и много други.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички