Голф туристи пълнят хотелите в Балчик


Голф туристи пълнят хотелите в Балчик
Снимка: Pixabay

4405

Хотелите и ресторантите на първа линия в Балчик вече работят целогодишно. Това стана ясно от среща на министъра на туризма Стела Балтова с кмета на община Балчик Николай Ангелов. През уикендите идват български, румънски и полски туристи, заяви кметът, съобщиха от Министерството на туризма.

Според него по този начин хотелиерите и ресторантьорите си запазват персонала целогодишно. Изградените голф игрища покрай Балчик привличат чужденци дори извън активния сезон. Започват да идват от април и продължават до октомври. От началото на този месец са започнали да пристигат голфъри предимно от Великобритания и скандинавските страни, заяви Ангелов. С увеличаването на полетите през цялата година директно до Варна от цяла Европа ще нарасне интересът на голф туристите, очаква той. Министър Балтова заяви, че като цяло се увеличават краткосрочните пътувания през цялата година. Тази тенденция се наблюдава в повечето региони на България, но това се вижда и в международен план.

Николай Ангелов очаква ръст от 5% на чуждите туристи за територията на община Балчик за предстоящия летен сезон. Министърът постави въпроса за сигурността на територията на община Балчик. Кметът подчерта, че са осигурени камери, както и патрули от български и румънски полицаи.

В общината се очаква да бъдат открити два нови петзвездни хотела за новия летен сезон. Единият „Paradise Blu“ ще бъде в Албена, а вторият „Тerma Eco“ в Кранево. Във втория ще има закрита ледена пързалка.

Министър Балтова посети още Двореца Балчик. През 2016 г. паметникът на културата е посрещнал около 200 000 туристи, предимно българи, руснаци, румънци и др.

Община Балчик бе отличена миналата седмица с награда за най-оригинално представяне на продукт на културния туризъм. Призът е от 14-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, които се проведе във Велико Търново.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички