МТ: Няма текстове в Закона за туризма за земеделски земи или ски писти


МТ: Няма текстове в Закона за туризма за земеделски земи или ски писти
Снимка: БГНЕС

3424

Няма текстове в предложените изменения на Закона за туризма, които да са свързани със земеделски земи или ски писти. Това заяви в свое официално съобщение Министерството на туризма (МТ).

От МТ коментираха темата, след като неправителствената коалиция "За да остане природа в България" излезе с позиция, че през преходните и заключителните разпоредби на новия законопроект има опит да бъдат прокарани скандални текстове. Текстовете били скрита приватизация и давали възможност на концесионери на зимни курорти да "обсебват" публични земи за вечни времена, при това без обществени консултации.

Според МТ с приетия днес (7 ноември) законопроект се транспонира в националното ни законодателство Директива (ЕС) 2015/2302 на Европейския парламент и на Съвета на ЕС за пакетните туристически пътувания и свързаните с тях пътнически услуги. След приемането на промените ще бъде изменена и наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене. Премахва се изискването за представяне за някои официални удостоверителни документи на хартиен носител, като се предвижда да се въведе нов формуляр "заявление-декларация", което в основната си част има декларативен характер.

"В официалния сайт на Министерски съвет има информация за всички одобрени решения на заседанието на министрите. Всякакви политико-икономически спекулации, правени през социалните мрежи и през сайтове на отделни организации, не са нищо друго освен поредната фалшива новина и опити на определени среди да създават ненужно напрежение в обществото. Подробна информация за приетите от правителството промени в Закона за туризма може да видите на интернет страницата на Министерския съвет", заявяват от Министерството на туризма.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички