По цял свят ще вървят реклами на българските СПА дестинации


По цял свят ще вървят реклами на българските СПА дестинации
Снимка: БГНЕС

4177

Българските СПА дестинации ще бъдат промотирани в целия свят. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на участието си в Сандански за представяне на проекта за развитие на 7 балнео и СПА дестинации на България.

„Това ще се случи навсякъде, където провеждаме нашите рекламни кампании, като те са част от тази промоция”, каза Ангелкова, цитирана от "Фокус".

Тя подчерта, че от 1 юни се стартира много широка рекламна кампания в 16 държави, които са целеви пазари на България. „Тя е смесена комуникационна кампания, като обхваща различни медийни канали - телевизия, онлайн и дигитална кампания, както и в различни радио и печатни издания”, каза Ангелкова.

По думите ѝ това става на база дадена възрастова група или на туристите от отделните държави, които избират България. „Във всяка една кампания сме изискали по задание да бъде строго индивидуална, защото строго индивидуален е и изборът на дадените туристи от съответната държава”, каза Ангелкова.

Тя подчерта, че на база на анализите, които имат в отделните държави, по този начин са изискали да бъде разпределена и затова се казва интегрирана комуникационна кампания, съответно каналите, по които ще се представя страната.

„Отделно от това сме стартирали и медийна кампания по CNN, BBC и Euronews, която също имаме бонус от всяка една от телевизиите за онлайн и дигитална реклама, освен рекламните спотове, които представяме”, каза още Ангелкова.

Очакваме, че след промотиране на балнео и СПА дестинациите, интересът да бъде много голям, допълни тя.

Министър Ангелкова даде пример с културно-историческите дестинации, с които започнаха преди две години. „Обектите, които са включени в тях и можем да измерим по броя на посещенията, показват, че интересът към тях се е увеличил”, каза Ангелкова. По думите ѝ увеличението е с почти 80% за някои обекти, които са социализирани.

„Очаквам област Благоевград доста да вдигне своя ръст на посещения особено за месеците април и май, както и летните месеци по отношение на едни от емблематичните зимни курорти, които са тук. Всяка една такава инициатива цели да привлича целогодишно туристите, а СПА и уелнес дестинациите, заедно с културно-историческите дестинации, ще дадат възможност на всеки един турист да има широк избор”, каза Ангелкова.

Тя подчерта, че само за миналата година в област Благоевград има над 570 000 пренощували лица, които са с около 5% повече в сравнение с предходната година. „Също така само за първите три месеца - от януари до март, са реализирани над 150 000 нощувки, което е с 13% ръст.

„Като добавим и тези дестинации, които презентирах днес, ще даде възможност наистина усилията, които кметовете полагат и бранша, като създават и различни активности - фестивали, събори, да се увенчаят с много по-голям успех. Надявам се септември и октомври месец, като финализираме маршрутите и стартираме тяхното промотиране до края на годината, следващата година да видим какъв ще бъде ефектът и още повече, че в момента работи платформата „Аз обичам България”, което вдига посещаемостта на обектите доста”, каза още Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички