Слънчев бряг чака 30% повече руски туристи това лято


Слънчев бряг чака 30% повече руски туристи това лято
Снимка:

3147

Над 30% повече руски туристи се очакват да посетят това лято к.к. Слънчев бряг. Това каза председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев пред "Фокус".

По думите му това е причина персоналът, който работи в курорта, да се настанява в близките селища в община Несебър. „Много често в западната зона в хотели и в апартхотели се настаняват хората, които работят в източната част. Затова коментирахме на среща в София с хотелиери, тъй като има доста сериозни записвания в момента, че може би тези работници ще трябва да се пренасочат към близките селища на общината, за да може да се освободи по-голяма спална зона в Слънчев бряг”, обясни Николчев.

Легловата база в комплекса е над 200 000. Освен от руски граждани, интерес проявяват и туристи от Англия, Германия, Дания, Полша, Чехия.

„В момента голяма част от фирмите, които правят ранни записвания, са направили „top sell” както казваме ние,при записванията, тъй има много сериозен интерес, а и ранните записвания са с доста сериозна отстъпка от хотелиерите”, каза още Николчев.

Още от юли-август миналата година е имало записвания за предстоящото лято. „В изработените каталози има цени и съответни отстъпки в зависимост от това кога са ранните записвания. Те започват още от юли-август миналата година и продължават до март-април максимум на тази година. Тази година с този интерес, който има от руските туристи, след инцидентите, които станаха в Египет, Турция, Тунис, реално те се насочват към най-близката дестинация, която е до Руската федерация и това сме ние”, каза още хотелиерът.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички