Заплатите на българските спасители се доближиха до тези в другите държави


Заплатите на българските спасители се доближиха до тези в другите държави
Снимка: БГНЕС

3513

В последните години възнагражденията на българските водни спасители се доближават до тези на съседните ни страни. Тази година проблемът с недостигът на спасители е по-малък.

Това каза Антон Налбантов, директор на Водноспасителната служба към Българския червен кръст (БЧК) в интервю за „Фокус“ за началото на летния сезон, за спасителите и охраняемите плажове.

По отношение на възнагражденията на водните спасители в съседните ни страни като Гърция и Турция, Налбантов посочи, че впечатленията му от посещенията в Гърция са, че там спасители на много от плажовете липсват.

„Бих казал, че възнагражденията на нашите спасители през последните две -три години са доста прилични в рамките на 1000 и 1200 лв. с осигурени битови условия“, каза директорът на Водноспасителната служба към БЧК. Според него тази година проблемът с недостига на спасители е по-малък. По думите му там, където плажовете са охраняеми, т.е. имат стопани, има сформирани такива екипи.

„Надяваме се, че всички стопани са успели навреме да решат въпроса с осигуряването на достатъчния брой спасители на съответния плаж. Това ще бъде констатирано най-точно при проверките, които се осъществяват от контролните комисии, които се провеждат на охраняемите плажове по цялото ни Черноморие“, допълни Налбантов.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички