60 организации кандидатстват по Програмата за социално предприемачество


60 организации кандидатстват по Програмата за социално предприемачество
Снимка: Thinkstock/Guliver

4471

60 организации подадоха документи за участие в тазгодишното издание на Програмата за социално предприемачество. Броят на желаещите бележи ръст спрямо миналата година, когато за програмата кандидатстваха 48 организации.

Инициативата се организира за четвърта поредна година от Българския център за нестопанско право (БЦНП) и фондация УниКредит, с подкрепата на фондация „Америка за България“. Тя има за цел да подпомогне неправителствените организации при планирането и осъществяването на стопанската им дейност.

В програмата кандидатстваха организации от цялата страна, като най-много са представителите от София (30). Документи за участие са подали още организации от Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Добрич, Ловеч, Габрово, Благоевград, Хасково, Самоков, Стара Загора, Девин, Созопол, с. Звъничево.

Кандидатурите могат да бъдат обособени във няколко основни направления: социално, здравно, образователно, спорт, екология, гражданско общество, подкрепа за жени, деца и младежи, предприемачество, култура и др. Най-много са кандидатурите в социалното направление (14), следвани от гражданско общество, образование и култура.

Одобрените за участие в инициативата кандидати ще бъдат обявени в края на месец август 2015 г. През октомври, в рамките на програмата те ще се включат в два обучителни семинара.

След това, участниците в програмата ще разполагат с три месеца, в които ще могат да разработят бизнес план, като за целта те ще имат възможност да се възползват безплатно от консултациите на експертите на Българския център за нестопанско право. Най-добрите бизнес планове ще бъдат представени пред жури през февруари 2016 г., а победителите в програмата ще си разделят награден фонд от 30 000 лв.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички