Как да увеличим комфортната си зона в продажбите


Как да увеличим комфортната си зона в продажбите
Снимка: iStock/Guliver

1542

Нормално, всяка промяна в живота ни ни кара да се чувстваме неспокойни и създава дискомфорт. Дори опитът да промените нещо, може да ви накара да се чувствате изключително нервни и да изпитвате стрес и напрежение. Ако промяната пък е прекалено екстремна, физическото или психическото ви здраве могат да бъдат засегнати и да се чувствате като на “емоционално влакче”.

Повишете личните си стандарти

Ако искате да продадете и да спечелите повече, трябва да увеличите кръгозора си”, казва световноизвестният бизнес лектор Брайън Трейси. В представите си трябва да увеличите сумата, която искате да спечелите, и да започнете да виждате себе си и целите си като способен да бъдете един от най-добрите търговци.

Трейси освен лектор е и автор на редица бестселъри, последният от които е “Изяж жабата”. Годишно консултира 350 бизнеса в световен мащаб, a в кариерата си е провел над 5 хиляди семинара пред 5 милиона души. На 19-ти февруари Трейси ще изнесе най-известния си семинар “Maximum Achievement 2.0” в София, който е в рамките на финалното му световно турне. Купете билет на www.briantracy.bg до 9-ти февруари.

“Трябва да поемете отговорност в разработването на нова самоконцепция за продажби и доходи, която е много по-близо до това, което наистина искате да постигнете”, съветва Брайън Трейси.

Изградете собствена концепция за доходите си

Личната ви представа за това какво искате да постигнете определя ефективността ви във всичко, което правите. В продажбите, например, имате серия от мини-концепции, които управляват начина, по който продавате - имате мини-концепция за търсене, за телефонни разговори, за квалифициране, представяне, отговор на въпроси, извършване на последващи продажби и пр. Във всеки случай, всичко ще изпълнявате спрямо тази концепция - вашето разбиране за нещата.

Ключът към най-доброто представяне

Ако ви харесва да говорите по телефона, с нетърпение очаквате да уреждате продажби чрез телефонни обаждания. И се чувствате комфортно, когато го правите. В областта, където се чувствате напрегнати в продажбите, значи имате ниска концепция. Това е съвсем нормално и естествено. Най-важният върпос е: “Какви действия ще предприемете в тази връзка?”.

Брайън Трейси дава две упражнения в тази връзка, с които можете да започнете да постигате по-добри резултати.

1. Още днес си задайте целта да станете един от най-успешните хора във вашата област. След това превърнете тази цел в действия!

2. Визуализирайте себе си като че ли вече сте го постигнали и сте много добри в това, което правите. Създайте си себеусещане за успех и високи постижения.

Ако сте се вдъхновили и планирате да пристъпите към действие с упражненията на Брайън Трейси, то тогава семинарът на 19 февруари ще ви помогне да надградите още към започнатото. Освен с нови знания, умения и идеи, гостите ще си тръгнат и с личен едногодишен план за действие. Вземете билети от www.briantracy.bg до 9-ти февруари.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички