Компанията Paysafe вече има 1000 служители в България


Компанията Paysafe вече има 1000 служители в България
Снимка: Paysafe

3416

Компанията за електронни разплащания Paysafe вече е работодател на над 1000 души в България и планира дългосрочно присъствие в страната ни. Това стана ясно на пресконференция, на която бяха представени детайли за дейността ѝ.

Всъщност Paysafe отдавна е у нас, а дъщерното дружество Paysafe България се появи през 2015 г. след сливането на две други фирми от индустрията - Optimal Payments и Skrill. Днес офисът в София е най-големият за компанията-майка, която има и представителства в Монреал, Виена, Лондон и т.н.

Дружеството разработва дигитални продукти за разплащания и парични трансфери, обслужва клиенти и търговци по цял свят и извършва операции в направления като ИТ обслужване и инфраструктура, управление на риска и превенция на измами. Служителите в София работят най-вече по обслужване на дигиталните портфейли - Skrill и NETELLER. Основен продукт за компанията е и картата за разплащания paysafecard, чиито потребители обаче са основно извън България.

„Предлагаме цяла екоситема от разплащателни услуги, всичко, от което клиентът би могъл да се нуждае. Създаваме различни продукти за дигиталния портфейл и работим на 16 езика“, заяви генералният директор на Paysafe България Мирослав Божилов.

Именно лесното намиране на кадри, владеещи много езици, е сред причините Paysafe да избере страната ни и да развива бизнеса си дългосрочно тук. „По този начин обслужваме представителства си в чужбина. В България има много хора с добри познания по чужди езици, което е изключително полезно“, каза Дани Чазонов, главен оперативен директор на компанията-майка.

Запитан дали предстоящото излизане на Великобритания от ЕС ще промени по някакъв начин плановете им в България, Чазонов уточни, че не очаква това да се случи. „Като цяло ще се наложи да въведем някои промени поради несигурността около валидирането на различни лицензи. Ще трябва да централизираме определени функции, но специално в България това едва ли ще се усети. Оставаме дългосрочно ангажирани тук“, подчерта той.

По думите му Paysafe бележи значителен ръст в последните години, което е „вълнуващо, но е и предизвикателство, тъй като големят растеж се случи за кратко време“. Той обаче не смята, че компанията има голям конкурент на пазара, тъй като няма друга фирма, предоставяща същия цялостен набор от услуги. Чазонов добави, че се работи активно и в посока иновации. В дигиталния портфейл например вече са въведени криптовалути и се разглеждат начини за добавянето им и в други продукти.

Междувременно в България компанията набира още служители. Свободните работни места са над 100, търсят се софтуерни разработчици, кадри за обслужване на клиенти и др.

От фирмата обявиха, че ще отпразнуват успехите си, като дарят 100 000 лева на 12 благотворителни каузи в София и страната. Служителите са имали възможност да гласуват какви инициативи да бъдат подкрепени и повечето от тях са избрали такива свързани с деца в неравностойно положение и с увреждания. Средства ще бъдат отпуснати обаче и за възрастни хора, по-конкретно - за изграждане на кухня за топла храна за пенсионери в Мездра. Служителите на Paysafe ще могат и да се включват като доброволци в инициативите.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички