Прокопиев: В България който играе по нормалния начин, бива наказан


Прокопиев: В България който играе по нормалния начин, бива наказан
Снимка: БГНЕС

5765

Това е поредната система репресия с използването на привидно законни средства за сплашване на фирмите, медиите, които издавам. По един особено показен начин става въпрос за едно циркаджийско искане за предоставяне на документи. Това каза бизнесменът Иво Прокопиев във връзка с акцията на прокуратурата в офисите на "Алфа финанс холдинг".

По думите му са изискани документи от 2001 година за корпоративни решения, продажби на фондовата борса през 2013 година, свързани с "Каолин".

Прокопиев уточни пред bTV, че "Каолин" през по-голямата част от времето е била публична компания, регулирана като банките и интензивно проверявана.

"Цялата тази драматизация е напълно безплодна и ненужна, която цели репутационно публична атака", допълни още той и каза, че не случайно на акцията са присъствали медии на Делян Пеевски.

Прокопиев припомни, че в случая с "Каолин" са водени дела на три поредни инстанции, включително и ВКС.  "Самото обвинение е абсолютно нелепо, но се използва като повод да се търси информация за нещо друго", смята издателят на "Економедиа".

Бизнесменът заяви, че в България не може да има свободно предприемачество, което да не е част от корупционното и който се опитва да играе по нормалния начин, бива наказван. 

По думите му "това, което става в България, е доста зловещо, защото се влошава цялата среда и де факто ние сме с частна прокуратура и частни интереси. България е една приватизирана държава. В момента всички бягат от България, всяка година от държавата се изнасят около 4 млрд. евро нетно, защото средата за бизнес е абсолютно невъзможна."

Прокопиев допълни още, че в момента съди държавата в Страсбург. Исканото обезщетение не било голямо, важна била моралната победа.

Припомняме, че Прокопиев е подсъдим със Симеон Дянков и Трайчо Трайков заради продажбата на ЕРП-тата, където посредник беше друга негова фирма - "Булброкърс". Тя обаче е на друг адрес. Срещу Прокопиев се води и друго разследване - за пране на пари, свързано с приватизацията на "Каолин". То е в Софийската градска прокуратура, а темата години наред беше водеща в кръга от медии на Делян Пеевски и Цветан Василев, когато двамата бяха едно цяло от политико-икономическа гледна точка.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички