Huawei се готви да избяга от Русия


Huawei се готви да избяга от Русия
Снимка: Getty Images

4465

Китайският технологичен гигант Huawei смята да напусне руския пазар, съобщава руското издание "Известия", позовавайки се на източници, запознати с въпроса. Компанията вече напълно е спряла всички директни доставки за Руската федерация на смартфони, както и вноса на таблети, лаптопи, телевизори и други устройства.

Компанията спря продажбата на базови станции за клетъчни комуникации през пролетта, каза Денис Кусков, главен изпълнителен директор на Telecom Daily. "В момента Huawei наистина не доставя своите устройства директно в Русия", потвърди друг източник на руския вестник, близък до компания от сектора на телекомуникациите. Напук на САЩ Русия прие Huawei с отворени обятия

В отговор на въпроси за спиране на доставките и плановете на доставчика да напусне руския пазар, Мария Кривцова, пиар мениджър на Consumer Business Group на Huawei в Руската федерация, отговаря, че "няма информация за това". Huawei купи известна руска технологична компания

По-рано тази година медиите съобщиха, че Huawei е намалила дейностите си в Русия, за да избегне евентуалното попадане под западните санкции, наложени на Москва заради нахлуването ѝ в Украйна.

В началото на юни Huawei обяви затварянето на официалните си магазини в Русия. В края на същия месец беше съобщено, че китайската корпорация вече не изнася своите устройства за Руската федерация. След това се появи информация за възобновяване на доставките. Според източници на "Известия" сега отново няма нови доставки.

Някои части от оборудването се продават в официалния магазин на китайската компания, но това са остатъци от предишни доставки, посочва Денис Кусков. А липсата на нови партиди може да доведе до затваряне на онлайн магазина на компанията, смята той.

Ако китайската компания напусне изцяло Русия, на местните оператори ще им се наложи да купуват продуктите ѝ през посредници.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

И Nokia спира бизнеса си в Русия

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички