Мъск купи платформа за обяви за работа и набиране на таланти в технологичната сфера


Мъск купи платформа за обяви за работа и набиране на таланти в технологичната сфера
Снимка: iStock

2059

Технологичната компания X Corp. на милиардера Илон Мъск и компания майка на Twitter, направи първото си придобиване. Компанията купи платформата за обяви за работа и набиране на таланти в технологичната сфера, наречена Laskie, обяви Bloomberg, като се позовава на свои източници.

Сделката е приключила съвсем скоро, а справка показва, че сайтът на Laskie вече не е достъпен. Дейността на компанията е да свързва таланти от технологичната сфера с потенциални работодатели.

Придобиването е една от първите големи инициативи на милиардера, откакто той купи социалната платформа Twitter за 44 млрд. долара през октомври. Голяма част от действията на Мъск оттогава доведоха до свиване на услугата, като се започне от от уволнението на голяма част от персонала до намаляване намаляване на някои по-достъпни преди услуги на платформата.

Наскоро Мъск назначи главен изпълнителен директор на Twitter, най-вероятно за да подобри репутацията на компанията сред рекламодателите. Новият ръководите ще е Линда Якарино – висш мениджър от NBCUniversal, която ще заеме поста до месец. Тя стана част от NBCUniversal през 2011 г. след 15 години в Turner Entertainment и се смята, че заслугата за влизането на рекламния бизнес на компанията в дигиталната епоха е нейна. Новият директор на Twitter следва примера на Мъск

Ексцентричният милиардер обяви, че смята да превърне Twitter в „приложение за всичко“ с различни функции, които да привличат нови потребители, включително финансови услуги.

Засега не е ясно как Мъск смята да интегрира Laskie в холдинговата компания. Основателят на компанията, Крис Баке, е резулататен туитър на вирусни вицове и коментари за технологичната индустрия, с над 140 000 последователи, включително Мъск.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Мъск се маха от директорското място в Туитър

Край на безплатните сини отметки в Twitter

И Microsoft премахва Twitter от рекламната си платформа

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички