Tesla се готви за първо по рода си събитие в корпоративната история на компанията


Tesla се готви за първо по рода си събитие в корпоративната история на компанията
Снимка: Getty Images

1960

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск, който никога не е използвал традиционна реклама, за да продава автомобили, посочи през тази седмица, че автомобилният производител ще се опита да рекламира за първи път, след което ще види дали този подход води до резултати.

По думите на Мъск, това, че като шеф на Tesla вече притежава и Twitter е „иронично”. Социалната мрежа е силно зависима от приходите от реклама, като скоро ще бъде оглавена от ветерана в рекламния бизнес Линда Якарино, която бе наета през миналата седмица, предава Reuters.

Tesla намали цените и печалбата ѝ спадна

„Така, че предполагам трябва да кажа, че рекламирането е страхотно и всички трябва да го правят”, казва Мъск по време на годишна среща на акционерите на Tesla, проведена в Остин, Тексас. „Ще пробваме малко рекламиране и ще видим какво ще стане”, добавя той.

Този ход на милиардера подчертава усилията му да укрепи доверието на инвеститорите в перспективите пред пазара на автомобили на фона на растящата конкуренция и забавящата се икономика – неща, които накараха Tesla да намали цените на колите си.

Новата ръководителка на Twitter смята да трансформира компанията по примера на Мъск

Откакто Мъск придоби Twitter през октомври, редица рекламодатели обърнаха гръб на социалната платформа, поради притеснения, че техните рекламни послания могат да се визуализират редом до неподходящо съдържание, след като персоналът на компанията намаля с близо 80%.

От години Илон Мъск не се поддава на идеята за реклама, посочвайки чрез публикация в Twitter през 2019 година, че „мрази рекламирането” и „ние използваме тези пари, за да направим продукта страхотен.”

Но през тази седмица, той посочи, че много хора не знаят за достъпността на колите с марка Tesla и за техните „невероятни” екстри и функционалности.

Twitter сложи край на безплатните сини верификационни отметки

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички