Twitter даде на съд Мъск заради провалената сделка за 44 млрд. долара


Twitter даде на съд Мъск заради провалената сделка за 44 млрд. долара
Снимка: Getty Images/Guliver

1970

Twitter даде на съд Илон Мъск за опита на милиардера да избяга от сделката по придобиването на компанията за 44 млрд. долара. Целта на компанията е да принуди Мъск да спази условията на сделката. Какво следва за Twitter, след като Илон Мъск се отказа от сделката?

Искът е подаден в съда на Делауеър и идва дни след като Мъск прекрати придобиването, затова, че компанията не е предоставила нужните данни и информация, за да прецени нивото на фалшиви профили в социалната мрежа.

От Twitter посочват, че са се постарали да предоставят на Мъск исканата информация и затова компанията го съди, за да наложи осъществяването на сливането. Компанията посочва още, че Мъск многократно е нарушил условията на споразумението по сделката, като например е пуснал туит през май, че „сделката е поставена на пауза и временно се замразява“. 

„След като организира публичен спектакъл, включи Twitter в него, след като предложи и подписа приятелско споразумение за сливане, Мъск очевидно вярва, че той – за разлика от всеки друг, подчинен на договорното право на Делауеър, е свободен да промени решението си, да разбие компанията, да наруши операциите ѝ, да унищожи стойността на акциите ѝ и да си тръгне“, се казва в жалбата на Twitter.  Решено: Мъск купува Twitter за 44 млрд. долара

Според адвокатите на Twitter Мъск е променил размислил веднага щом пазарните условия са се влошили, заради което богатството на милиардера е намаляло с над 100 млрд. долара от пика си през ноември 2021 г.

Базираната в Сан Франциско компания също каза, че Мъск е поставил компанията във финансова опасност. „От подписването на споразумението за сливане Мъск многократно е пренебрегвал Twitter и сделката, създавайки бизнес риск и натиск за намаляване на цената на акциите му“, се казва още в жалбата.

От Twitter са готови да проведат акционерно гласуване по сделката още в средата на август и Мъск трябва да затвори сделката в рамките на следващите два дни. Според социалната медия забавяне може да навреди на бизнеса му. Мъск отказа да влезе в борда на Twitter

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Мъск заплаши да уволни борда на Twitter, ако купи компанията

Мъск иска да купи Twitter за десетки милиарди

Twitter прие план, за да попречи на Мъск да го купи изцяло

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички