Какво следва за Twitter, след като Илон Мъск се отказа от сделката?


Какво следва за Twitter, след като Илон Мъск се отказа от сделката?
Снимка: Getty Images

3374

След като обяви, че прекратява сделката за покупката на Twitter на стойност 44 млрд. долара, Илон Мъск прекара уикенда в Айдахо на конференцията Sun Valley.

Според източник, говорил пред главния кореспондент на CNN Брайън Стелтър, Мъск е затвърдил решението си да се откаже от сделката, като според адвокатите му компанията не е отговорила или е отказала да отговори на многобройните искания за информация за фалшивите акаунти в мрежата.

"Първоначално Мъск каза, че ще реши проблема с фалшивите акаунти, същият проблем, който сега го спира да сключи сделката.", обясни Стелтър.

Репортерът на New York Times Лорън Хирш заяви, че е имало интересно стечение на обстоятелствата, откакто новината за офертата на Мъск се появи за първи път. Стойността на акциите на компанията падна със 7% след обявяване на решението. Мъск отказа да влезе в борда на Twitter

Това може да е част от причината, заради която Мъск имаше съмнения, че сделката ще се осъществи. "Той някак си хвърляше кинжали и след това си тръгваше, а ние никога не знаехме какво е намерението му", споделя Хирш. Мъск отново заплашва да спре сделката с Twitter

Поне до петък, когато адвокатът на Мъск изпрати писмо на Twitter, в което казва, че се оттегля от сделката, тъй като платформата е "в съществено нарушение на множество разпоредби" на първоначалното споразумение.

От своя страна обаче от Twitter отвърнаха на удара и обещаха да предявят съдебни действия към Мъск. Според някои притесненията на Мъск около фалшивите акаунти са просто претекст за излизане от сделката. По думите на националния кореспондент на Washington Post Филип Бъмп е трудно да се определят истинските му мотиви, но призна, че Мъск е ексцентричен характер. "Донякъде съм очарован от отзвука на неговото изявление, то бързо се намеси в американската политика", посочи Бъмп. Twitter се възприема като лява елитарна организация, която щеше да бъде "превзета" и прекроена от либертариански консерватор. Twitter прие план, за да попречи на Мъск да го купи изцяло

Облагодетелстван от поглъщането на Twitter от Мъск, бившият президент Доналд Тръмп, който е със забранен достъп до платформата след насилието на 6 януари в Капитолия, нарече решението на Мъск да се оттегли гнило.

Един от основните въпроси сега е какво ще се случи с Twitter, от неговите служители през приходите от реклама до цената на акциите му. Сагата продължава от април и служителите все още не знаят кой ще бъде техният директор. По думите на Стелтър фалшивите акаунти без съмнение са проблем за Twitter, въпреки че все още не е ясно колко са разпространени.

Но Мъск може да бъде много по-засегнат от тях от средния потребител. "Подозирам, че Мъск има много по-различно преживяване в Twitter от средностатистическия потребител, той е затрупан от BS отговори и спам.", посочи Стелтър. Мъск се срещна със служителите на Twitter, те не останаха доволни

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Мъск заплаши да уволни борда на Twitter, ако купи компанията

Решено: Мъск купува Twitter за 44 млрд. долара

Мъск иска да купи Twitter за десетки милиарди

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички