За да свие разходите още: Google намалява придобивките на служителите си


За да свие разходите още: Google намалява придобивките на служителите си
Снимка: istock

1936

Финансовият директор на Alphabet, компанията майка на Google, Рут Порат е съобщила във вътрешнофирмен имейл, че дигиталният гигант възнамерява да намали придобивките на своите служители, предаде CNBC.

По-рано в. Wall Street Journal разкри подробности около разпространеното до служителите на Google изявление, озаглавено: „Нашите фирмени цели и ключови резултати за дълготрайни икономии“.

Технологичният гигант смята да намали достъпа до фитнес услуги, осигуряван досега на служителите, заедно с ограничаване количествата на канцеларски материали.

Освен това Google спира подмяната и осъвременяването на лаптопи, настолни компютри и монитори. Служителите вече няма да използват служебните си телефони за лични цели, а ако трябва да се купи аксесоар за над 1000 долара, който компанията не предлага, то ще трябва разрешение на ръководител.

Една от основните цели на компанията за тази година е „да осигури трайни спестявания чрез подобрена скорост и ефективност“, обясни още Порат.

Най-новите мерки за съкращаване на разходите идват, след като Google започна и съкращения на служителите. Компанията заяви през януари, че освобождава 12 000 работни места, или 6% от работната сила, за да отговори на забавянето на ръста на продажбите, след рекорден такъв в броя на служителите.

По-рано CNBC обяви, че компанията отказва да изплати остатъка от майчинските и болничните на съкратените си служители.

Междувременно днес стотици служители на Google стачкуваха в Лондон заради обявените съкращения, предаде Reuters. Профсъюзът Unite, в който членуват стотици британски служители на Google, заяви, че компанията е пренебрегнала опасенията, изразени от служителите.

„Протестиращите служители и Unite няма да отстъпят, докато Google не позволи на работниците пълно представителство на синдикатите, не се ангажира с процеса на консултации и не се отнася към персонала с уважението и достойнството, което заслужават“, зави Мат Уейли, представител на синдикалната организация.

Миналия месец работниците в офиса на компанията в Цюрих, Швейцария, организираха подобна демонстрация, като представители на служителите твърдяха, че технологичната корпорация е отхвърлила техните предложения за намаляване на обявения брой на работни места, които ще бъдат съкратени.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Google открива втори център за облачни услуги в Италия

Google пуска своя конкурент на ChatGPT

Google въвежда изкуствения интелект и в Gmail и Docs

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички