Google пуска чатбота си Brad, конкурентът на ChatGPT


Google пуска чатбота си Brad, конкурентът на ChatGPT
Снимка: iStock

2133

Google пуска чатбота си Bard, който ще се конкурира директно с ChatGPT. Потребителите могат да се запишат в списък с чакащи, за да получат достъп до Bard. Опцията трябва да бъде „допълващо изживяване“ към Google Search, според говорител на компанията, цитиран от CNN. Потребителите ще могат да проверят отговорите или източниците на Bard в Google търсачката. Отговорът на Google: Кой е съперникът на ChatGPT в битката за AI търсачки

Компанията обяви, че ще започне да пуска инструмента в САЩ и Обединеното кралство, като след това ще предостави достъп и до други държави.

Новината идва на фона на надпреварата между големите технологични компании Google, Microsoft, Facebook и други да разработят и внедрят инструменти с изкуствен интелект, след неотдавнашния успех на ChatGPT. 

Преди дни Google обяви, че въвежда изкуствен интелект и в инструментите си като Gmail, Sheets и Docs. Малко след това и Microsoft обяви подобна стъпка. Google въвежда изкуствения интелект и в Gmail и Docs

Google представи Bard миналия месец на демонстрация. Но не всичко мина по-план, защото инструментът е дал неточен отговор на въпрос за телескоп. Акциите на компанията майка на Google Alphabet паднаха със 7,7% през този ден, което струваше 100 млрд. долара от пазарната ѝ стойност.

Подобно на ChatGPT на OpenAI, Bard е изграден върху голям езиков модел. Моделите са обучени на базата на голямо количество данни, за да генерират отговори на потребителски запитвания.

Според източници големият интерес към ChatGPT е накарало ръководството на Google да обяви „червен код“ за бизнеса си с търсачката.

Google публикува в блога си, че инструментите за изкуствен интелект са „не без недостатъци“.

Миналата седмица OpenAI пусна следващата модел GPT-4, по който работи ChatGPT I новия браузър Bing на Microsoft. В първия ден след представянето си, GPT-4 впечатли потребителите с демонстрацията, показваща способността на инструмента да съставя съдебни дела, да полага стандартизирани изпити и да създава работещ уебсайт от ръчно нарисувана скица.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Copy/Paste: След Microsoft и Google инвестира в изкуствен интелект

Изкуственият интелект накара ЕК и ЕП да си блъскат главите

Al помага на компаниите да решат кои служители да бъдат съкратени

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички