Google вкарва функции с генеративния изкуствен интелект и в Gmail и Docs


Google вкарва функции с генеративния изкуствен интелект и в Gmail и Docs
Снимка: iStock

3402

Google въвежда функции, свързани с генеративния изкуствен интелект, които ще позволят на потребителите да създават текст в Gmail и Docs чрез технологията за изкуствен интелект на компанията, пише CNBC.

Интернет гигантът тества продукти с изкуствен интелект и ги прави достъпни за ограничен брой потребители в Workspace, включващ инструментите за продуктивност на Google и Gmail.

„Независимо дали сте зает професионалист в сферата на човешките ресурси, който трябва да създава персонализирани обяви за работа, или сте родител, който трябва да направи примерна покана за тематичното пиратско парти за рожден ден на вашето дете, Workspace Ви спестява време и усилия по писането на първата версия. Просто въведете темата, по която искате да пишете, и директно ще ви бъде създадена чернова“, пише Джоана Вулич Райт, вицепрезидент по продуктите за Google Workspace, в блога на компанията. Отговорът на Google: Кой е съперникът на ChatGPT в битката за AI търсачки

Генеративният изкуствен интелект е много актуална тема в технологиите тази година, след като стартъпът от Сан Франциско OpenAI представи чатбота ChatGPT през ноември и бързо стана изключително популярен.

При сегашния тест на Google потребителят може да кликне на текстовото поле на имейл и да въведе: „напиши примерен имейл до екипа“. Приложението ще генерира три параграфа с благодарности, които потребителят може да редактира, да доразвие или да превърне в списък с отделни точки. Освен това може да поиска от програмата да опита отново.

Google може да се похвали с над 3 млрд. потребители на Workspace, включително потребители и компании, които плащат за абонаменти. Най-големият конкурент на Google на пазара е Microsoft 365 – пакетът за производителност, който до октомври 2022 г. беше наречен Office 365. Copy/Paste: След Microsoft и Google инвестира в изкуствен интелект

Говорител на Google заяви пред CNBC, че компанията дава ранен достъп до новите функции на потребители, както и на някои компании и потребители в сферата на образованието. Компанията не разкрива кога ще пусне по-масово новите функции, нито дали ще бъдат включени допълнителни функции към сегашния пакет и дали ще струват повече.

По-рано тази година Google заяви, че смята да вкара допълнителни функции с изкуствен интелект в Workspace, включително генериране на функции в Sheets, автоматично генериране на изображения в Slides и водене на бележки в Meet.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Удар за милиарди: Місrоѕоft се готви за атака на най-важния бизнес на Gооglе

Изкуственият интелект накара ЕК и ЕП да си блъскат главите

Al помага на компаниите да решат кои служители да бъдат съкратени

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички