Как онлайн букмейкърите постигат технологията за пряко проследяване на спортни срещи?


Как онлайн букмейкърите постигат технологията за пряко проследяване на спортни срещи?
Снимка: iStock/Guliver

2317

Всеки път, когато някъде откриете надписа "На живо", трябва да знаете, че пред кадъра и зад кадъра може да откриете наличието на експерти, които се опитват да покажат най-доброто от мястото на събитието. Замислете се колко пъти в последните няколко месеца на какво гледахте любимите дербита? Някои от вас ще споделят, че това се е случвало на мобилния телефон, дори и в момента не изключваме варианта да четете тези редове от мобилния си телефон, напълно нормално е. Ще открием, че все повече букмейкъри, като Sesame предоставят редица опции за следенето на спортно събитие в реално време.

Една от най-търсените опции е прякото предаване, която позволява не само да следим в реално време любимото дерби, но и да се включим в забавлението чрез микропазари - ограничени до самото събитие. Както се досещаме, в повечето случаи всичко това ще изисква от нас наличието на мобилни данни и понякога те не са толкова много, особено след като извършваме много операции на това устройство и тази линия е по-сериозно използвана от всяка една другa функция на телефона.

Посоченият бранд има и още една много важна функция - интерактивни анимации. С тях пестим преноса на данни, впрочем трябва да добавим и батерията на устройството си, но имаме пълния спектър от функции като статистика, позиция на топката, проценти в нападение, кои играчи са на терена и още много други. Ако някога сте играли игри като Championship Manager, то няма да имате никакви проблеми да се насладите на тази опция с абсолютна лекота.

Освен за пестене на мобилни данни, тази опция често се прилага от спортните фенове в по-деликатен момент - понякога сте на събитие, намирате се в офиса и няма как да пуснете срещата, но по този начин отново може да имате представа какво се случва на терена. Впрочем самата технология вече не само се налага, но и се предпочита от редица спортни фенове. Не е трудно да открием, че мнозина дори одобряват присъствието на 3D графики.

Ако се чудите как се случва магията, отговорът беше поставен в началните редове, макар и повечето процеси да са автоматизирани, винаги има един оператор, който следи и описва всичко в реално време, както процентното съдържание, така и попълненията в отбора и още много други. Някой трябва да записва по минути фаловете, да отбелязва голмайсторите и още много други. Следователно тук по-голямата част от информацията е предоставена на специалист, който винаги да посочва какво се случва и да следи внимателно срещата с вас, давайки най-точната информация.

Мнозина биха казали, че не е толкова реална, но алтернативата вече е известна, а с по-подробен анализ можете да направите и по-успешни прогнози, особено след като някой показва всичко в проценти. Не е толкова трудно да се стигне до преценка как се справя нашия любим тим и какво се очаква от него в следващите минути. Разбира се, има изработен алгоритъм, който да прави всичко в движение и да оформя анимацията, но има и хора, които трябва да предоставят данните. Най-важното е, че за всеки клиент с не толкова съвременно устройство, това е животоспасяваща опция, особено ако искате да знаете какво се случва на терена, докато стигнете до телевизора или лаптопа си.

Говорейки за последното, трябва да напомним, че дори и на десктоп версия е възможно да гледате същата анимация, следователно в офиса спокойно може да получавате точна и моментална информация за любима среща. Дори и да говорим в момента за футбол, подобни анимации се срещат и за други спортове като конни надбягвания, голф, тенис и баскетбол. Тази опция няма ограничения, а съдейки по интереса на клиентите, очевидно няма да изчезне скоро от букмейкърските платформи. В едно можем да бъдем категорични, при навлизането на новите стандарти за пренос на мобилни данни е възможно дори да се подобри значително. Всяка функция трябва да има алтернатива в развлекателния сектор на спортните прогнози и точно тази определено се налага много успешно.

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички