Продадоха италианската фондова борса за 4.4 млрд. евро


Продадоха италианската фондова борса за 4.4 млрд. евро
Снимка: istock

4095

Италианската фондова борса Borsa Italiana бе придобива от Euronext в сделка на стойност 4.4 млрд. евро. През март тази година, европейските регулатори дадоха зелена светлина на London Stock Exchange Group да продаде Borsa Italiana на Euronext, след като първоначално сделката бе обявена през октомври миналата година, предава CNBC.

London Stock Exchange Group е собственик на Лондонската фондова борса, докато Euronext е европейска фондова борса със седалище в Париж и клонове в Белгия, Великобритания, Нидерландия, Португалия и Франция.

Стефан Буйна, изпълнителен директор на Euronext, коментира, че „значително разрастналата се група вече се позиционира като водещо място в Европа за листване и за вторични пазари както за дългови, така и за дялови инвестиции”. „В допълнение, Euronext увеличи бизнес диверсификацията си с нови възможности в търговията с фиксиран доход и клиринга”, добавя той.

Центърът за данни на Euronext ще бъде позициониран в Бергамо, Италия, като се очаква да стартира операции през 2022 година.

„Миграцията беше планирана в отговор на множество фактори, включително придобиването на Borsa Italiana Group, динамиката създадена от Брекзит и логикага да позиционираме основен център за данни на Групата в страна, където Euronext оперира голям бизнес”, посочват от Euronext в изявление.

Borsa Italiana отчита приходи от 124.1 млн. евро за първото тримесечие на настоящата 2021 година, докато Euronext записва 5% ръст в приходите си за същия период до 249.2 млн. евро.

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички