Philips търси нископлатени работници за завода си в Румъния


Philips търси нископлатени работници за завода си в Румъния
Снимка: Saeco

9328

Нидерланският производител на потребителска електроника и домакински уреди Philips търси 100 неквалифицирани работници за фабриката си в Оръщие, Румъния. Служителите ще сглобяват кафе машини и електрически четки за зъби, съобщава румънският вестник Ziarul Financiar. 1000 работници търси нов голям завод край Пловдив

Неквалифицираните работници, сглобяващи части, получават най-ниските заплати в Румъния – под 2000 румънски леи (400 евро) нетно на месец.

Компанията отчича оборот от над 1,1 млрд. леи (231,8 млн. евро), нетна печалба от 42,5 млн. леи (8,8 млн. евро) и има над 1400 служители, показват данните на сайта на Министерството на финансите.

Създадена преди около 21 години, фабриката на Philips в Оръщие е едно от двете производствени звена в Европа на холандския гигант, специализирани в производството на автоматизирани кафе машини. Там се сглобяват и електрически четки за зъби под марката Sonicare, пише Romania Insider.

Румъния се нуждае от инвестиции, които да ѝ осигурят по-добро място в международните производствени вериги и да ѝ помогнат да не попадне в капана на средните доходи, коментира Даниел Даяну, член на борда на Националната банка на Румъния и ръководител на Фискалния съвет.

В същото време подобни видове инвестиции ще позволят по-добри заплати и ще намалят емиграцията на работниците, добавя Даяну.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички