Vivacom поглъща интернет и ТВ доставчика Телнет, настъпва във Великотърновско и Русенско


Vivacom поглъща интернет и ТВ доставчика Телнет, настъпва във Великотърновско и Русенско
Снимка: VIVACOM

16113

Като част от стратегията си за разширяване на мрежата и абонатите си в България, Vivacom купува голям доставчик на интернет и телевизия във Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Севлиево, Бяла и повечето населени места в региона. Компанията придобива изцяло "Телнет" ООД – един от операторите с добре развита мрежа и дистрибуция в региона и дългогодишна репутация за качество и добро обслужване.

"Телнет" ООД предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които MAN услуги, хостинг, колокация, както и на индивидуални проекти за изграждане на кабелни системи. Операторът има присъствие в над 110 населени места в областите Велико Търново, Русе и Габрово.

С новото придобиване Vivacom ще комбинира своя дългогодишен опит в поддържането и предлагането на висококачествени телеком услуги с добре развитата локална инфраструктура на Телнет ООД, за да осигури достъп до новите технологии на още повече потребители.

Сделката между Vivacom и "Телнет" подлежи на всички необходими одобрения от страна на съответните регулаторни органи и се очаква да бъде приключена през 2022 г. В процеса на преговори и реализиране на сделката Телнет са съветвани от Райфайзенбанк България ЕАД и CMS Sofia, а Vivacom – от Challenger Capital и Камбуров и съдружници.

Сериозна експанзия

След като стана част от United Group, Vivacom започна сериозна експанзия на българския телекомуникационен пазар. Един след друг телекомът поглъща регионални оператори на интернет и телевизия из цяла България. Заявеното намерение е да се утвърди като лидер в доставката на висококачествен интернет и телевизия. Така в края на април Vivacom завърши придобиването на столичните оператори Net1, ComNet Sofia и N3

В края на май телекомът купи още 4 подобни компании, сред които един от големите доставчици на цифрова телевизия и интернет в Северна България – Networx и столичния интернет провайдър "Онлайн Директ". Базиранта в Русе Networx има присъствие в почти 70 населени места в областите Русе, Разград, Силистра, Шумен, Монтана, Търговище, Ловеч, Велико Търново, Варна, Плевен, Видин, Добрич и др. Vivacom продължава с придобиванията на пазара на интернет и ТВ 

Няколко месеца по-рано собственикът на Vivacom – холдингът United Group купи "Нова броудкастинг груп" (групата около Нова телевизия, която е най-голямата медийна група у нас) и няколко вестника, свързвани с депутата Делян Пеевски.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Домусчиеви продават NOVA на печалба, купувачът е сърбин

Vivacom купува Net1 и ComNet Sofia

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички