Шефът на британското летище Хийтроу напуска


Шефът на британското летище Хийтроу напуска
Снимка: iStock

7108

Изпълнителният директор на летище Хийтроу Джон Холанд-Кей реши да подаде оставка след трудна година за най-голямото летище във Великобритания.

Холанд-Кей ще напусне по някое време през 2023 година след 9 години начело, включително последната година, в която летището беше силно критикувано от големите авиокомпании за налагане на таван на пътниците в пиковия летен сезон.

Хийтроу за кратко загуби мястото си на най-натовареното летище в Европа, тъй като въздушният транспорт се отвори бавно след пандемията от Covid.

Холанд-Кей пое управлението през 2014 г., като беше повишен от директор по развитието, когато ръководеше сградата на Терминал 2, припомня вестник Guardian.

Безупречен обществен оператор, той спечели подкрепата на правителството за изграждането на трета писта, въпреки противопоставянето на различни екологични групи. Новото правителство, съдебните проверки, намаляващият брой пътници по време на пандемията и опасенията относно нивата на инвестиции обаче спряха проекта.

Отношенията с някои големи авиокомпании се влошиха. Emirates критикува Холанд-Кей и първоначално отказа да се съобрази с ограниченията на капацитета на Хийтроу през лятото, заради спорове за това кой е отговорен за недостига на персонал, който причини отмяна и закъснения на полети през 2022 година.

Председателят на борда на летище Хийтроу, Пол Дейтън, нарече Холанд-Кей "изключителен лидер на Хийтроу". "През последните 9 години той работи неуморно и в сътрудничество с акционери, министри, авиокомпании и други заинтересовани страни, за да гарантира, че страната може да бъде горда с входната си врата", каза Дейтън.

Бордът на Хийтроу започна да търси негов наследник. Холанд-Кей ще остане на поста, за да осигури гладко предаване по-късно през 2023 година.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Троен ръст на пътниците, преминали през едно от най-големите летища в Европа

Огромни загуби за най-голямото летище в Европа

British Airways спря продажбата на билети за кратки полети от летище Хийтроу

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички