British Airways спря продажбата на полети на къси разстояния от летище Хийтроу


British Airways спря продажбата на полети на къси разстояния от летище Хийтроу
Снимка: iStock

5195

British Airways спря продажбата на билети за полети на къси разстояния заминаващи от лондонското летище Хийтроу, след като то поиска от авиокомпаниите да ограничат новите резервации за полети.

В изявление британският национален превозвач заяви, че промяната ще продължи до 15 август, или седмица по-дълго и е предприета в отговор на искането на Хийтроу. Екстремни жеги: Самолетните писти във Великобритания се топят

От Хийтроу заявиха, че са удовлетворени, че най-голямата авиокомпания е последвала искането: "Радваме се да видим тези действия от British Airways, предприети отговорно и поставящи пътниците на първо място".

Най-голямото летище в Европа по брой пътници обяви, че е наложило ограничение от 100 000 заминаващи пътници на ден на 12 юли, тъй като авиоиндустрията продължава да се бори с недостиг на персонал. От летището заявиха, че решението да ограничат броя на пътниците е в интерес на пътниците, за да им осигури "по-добри, по-надеждни пътувания лятото".

Ограничението на капацитета на Хийтроу ще бъде в сила до 11 септември. Трябва да се вземе предвид, че аерогарата имаше между 110 000 и 125 000 пътници на ден през юли и август 2019 г.

Третото по големина летище в Европа, Схипхол в Амстердам, също обяви редица ограничения на пътниците през лятото. "Целта на определянето на максимум пътници е да се гарантира тяхната безопасност и тази на служителите и да се създаде надежден процес на работа. Всички усилия са насочени към минимизиране на последствията за пътуващите", се казва в изявление на Схипхол. 

Максимум 73 000 пътници на ден могат да бъдат обслужвани от нидерландското летище, но този брой ще спадне до 67 500 през септември, след което се очаква да бъде увеличен до 69 500 през октомври. 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички