5 прояви на езика на тялото, които създават лошо впечатление

5 прояви на езика на тялото, които създават лошо впечатление
Източник: Thinkstock/Guliver

Много често начинът, по който казваме нещо, е по-важен от това, което казваме. Затова е важно да използваме умело езика на тялото.

Не всеки обаче го прави. Лошите прояви на езика на тялото са редовно срещани, но ако искате да имате успешна комуникация с околните, трябва да ги изкорените, пише Business Insider. И дава примери:

1. Играта с пръсти. Докосването на палеца, шаването с ръце. Ако сте свикнали с този навик може да е особено трудно да успокоите ръцете си и пръстите им, но е важно да предприемете стъпки, за да се освободите от него - той издава изнервеност и липса на лична сила и контрол.

2. Заиграването с косата. Оставете косата си намира. Когато постоянно въртите кичури между пръстите си, вдигате я над скалпа или правите нещо друго, освен че може да й навредите с времето, не се борите със стреса, а го създавате.

3. Заставане в отбранителна поза. Например облегнат на бюро с изпънати ръце върху него, леко приведен към седящия на бюрото, или пък разговарящ със събеседник със скръстени ръце. Тези пози ви правят да изглеждате отбраняващи се, но и еподходящи за доверие.

4. Отпуснато ходене, влачене. Изправете се. Ужасната поза лесно се развива, особено ако работим на бюро през по-голямата част от деня. Но влаченето на крака е вредно за здравето и ни кара да изглеждаме неуверени. Вредно е за гърба. Подобрете здравето и имиджа си, като застанете прави.

5. Скованост. Определено не е хубаво да подскачате постоянно на място, но и твърде неподвижната позиция също ще смути хората и ще ги накара да се чувстват напрегнати или ще им внуши, че не сте заинтересовани от това, което ви се казва.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.