Airbnb подарява едномесечно пътуване до Антарктида


Airbnb подарява едномесечно пътуване до Антарктида
Снимка: iStock

12784

Airbnb търси петима души, които да предприемат едномесечно пътуване до Антарктида, за да проучат въздействието върху околната среда, което хората имат върху изолирания континент.

Платформата за наемане на имоти си партнира с неправителствената организация Ocean Conservancy за провеждане на "Антарктически платен отпуск", който включва пътуване до региона през декември, за да се присъедини към изследователска мисия на антарктическия учен Кърсти Джоунс-Уилямс, разказва CNBC.

Airbnb описва пътуването като "безпрецедентна възможност за петима страстни индивиди да пътуват до най-отдалечения континент на Земята". Петимата избраници ще станат "граждански доброволци учени", ще събират проби от сняг и ще проучат степента, в която микропластмасите са достигнали Антарктида.

За да ви изберат за тази позиция не е нужна официална квалификация. Вместо това Airbnb търси хора с "приключенски дух, страст към природата и желание да кандидатстват".

Кандидатите обаче трябва да са над 18 години, да владеят английски на разговорно ниво и да имат възможност да пътуват за един месец между ноември и декември тази година.

Преди да пътуват до Антарктида, участниците ще преминат специално обучение в Пунта Аренас, Чили, включващо курсове по глациология (наука за ледниците, б.р.) и вземане на проби на терен, както и лабораторни работи и практическа работа с оборудване.

След като завършат полевите си изследвания, те ще се върнат в Чили, за да анализират резултатите. По време на пътуването доброволците ще могат да посетят Южния полюс и други обекти на Антарктида.

Частното пътуване до Антарктида като цяло е много скъпо, като много 10-дневни обиколки струват над 5000 долара, а луксозните варианти достигат до 50 000 долара.

"Тази експедиция ще бъде трудна работа, като се изисква научна строгост по време на непростимите зимни условия. Търсим страстни индивиди с чувство за глобално гражданство, които са развълнувани да бъдат част от екипа и да се върнат у дома и да споделят своите открития със света", посочва Джоунс-Уилямс.

"Антарктическият платен отпуск" е част от по-широка схема на Airbnb, чиято цел според компанията е да насърчи хората да се отделят за известно време от работата си, за да участват в обществени проекти.

Компанията вече изпълни успешно подобен проект – "Италиански платен отпуск", който изпрати петима души да възстановят италианското село Гротоле. Над 280 000 души от цял свят кандидатстваха за участие в тримесечното пътуване, което приключи през август.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички