Храните, на които има най-много снимки в социалните мрежи

Храните, на които има най-много снимки в социалните мрежи
Източник: iStock/Guliver

На какво има най-много снимки в социалните мрежи? На храна, разбира се. Кадрите с вкусни ястия надминават по брой дори селфитата. От foodpanda са проучили кои видове храни са публикувани най-често във Facebook и Instagram.

1. Десерти. Няма човек, който да не обича десертите. Освен че са вкусни, те дават голямо поле на въображението ни за снимки. Хаштагът #dessert има 41,7 милиона публикации.

2. Пица. Вариациите на пицата са стотици и изглеждат много вкусни дори без филтър. С хаштаг #pizza има 35,5 милиона снимки.

3. Салата. Модата на здравословното хранене ни кара да бъдем много креативни и в рецептите за салати. На трето място с 17,5 милиона снимки се нарежда нейно величество салатата.

4. Паста. Изненадващо другият любим италиански специалитет – пастата е на четвърто място с 16.1 милиона публикации в Instagram.

5. Бургер. В последно време бургерите губят своята популярност и може би това оправдава 12,2 милиона снимки, които има с този хаштаг. Забелязва се обаче, че най-активните месеци за снимане на бургер са октомври и ноември.

6. Гурме кухня. Гурме кухнята е популярна и показва определен социален статус, който фотографът на снимката иска да демонстрира. Освен това цена, качество и презентация са абсолютно оправдани в една чиния или по-точно в една снимка. Гурме снимките са 8,8 милиона.

Снимки: iStock

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.