5 грешки, които съсипват първото впечатление на интервю за работа


5 грешки, които съсипват първото впечатление на интервю за работа
Снимка: iStock/Guliver

6691

Казват, че в живота нямаш втори шанс да направиш първо впечатление. Това важи с особена тежест в професионалната среда и по време на интервю. Вижте кои са най-честите грешки, които вредят неимоверно на първото впечатление по време на интервю. Как да направите страхотно първо впечатление на следващата си бизнес среща

1. Не се изразявате добре

Нужни са поне базови умения на всеки човек, за да говори и пише правилно, но за съжаление, много хора не обръщат внимание на това нито как говорят, нито как пишат. Разбира се, никой не е безгрешен и се случва човек да сбърка. Но ако той търси работа на място, където е нужно поне основно ниво на грамотност, неправилното конструиране на речта прави лошо впечатление.

2. Не правите разлика между самопредставяне и самохвалство

Уменията за успешно самопредставяне са много важни, но има тънка граница между него и самохвалството. Един от начините да поставите тази граница е, да говорите само за нещата, които имат отношение към конкретната ситуация, Например да говорите за финансовите измерения на личните си вещи и имущества по време на интервю, вероятно ще остави лошо впечатление.

3. Сервилничите и навлизате в личното пространство

По време на интервю няма нужда да сервилничите и да се държите угодно с интервюиращия. Това ще ви изиграе лоша шега и свидетелства за ниска самооценка, нерешителност и склонност към подмазване, "червена лампа" за всяка социална среда, не само служебната. Същото важи и за навлизането в личното пространство на интервюиращия. Например не трябва да питате напълно непознат човек за здравето, физиката, облеклото му и т.н. Това ще накара хората да се почувстват неудобно във вашето присъствие ще останат с лошо впечатление от вас.

4. Неуместни шеги

За да е успешна една шега, трябва да е смешна и най-вече уместна. А това на първо място означава, че трябва да е налице някакъв опит и взаимоотношения с отсрещния човек. В противен случай рискувате да обидите някой, който не познавате, с неуместна шега или подмятане, особено, ако си позволите да поставяте етикет.

5. Демонстрирате зависимост от джаджи

Мобилните устройства са неразделна част от нашето ежедневие, но за никого не е приятна второстепенната роля. Да си гледате в телефона, докато някой опитва да проведе разговор с вас, е крайно неуважително. Особено, ако става дума за важна среща, интервю, оставете телефона си на тих режим или най-добре го изключете. Нищо страшно няма да се случи, ако няколко часа не проверявате профилите си в социалните мрежи. Да, имате и втори шанс за добро първо впечатление

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Методът, който работи безпогрешно при интервю за работа

Психологическите трикове, с които ще блеснете на интервю

Как да организираме търсенето на работа – полезно ръководство

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички